פיצויים בגין נזק כתוצאה מנשיכת כלב

נשיכת כלב הינה חוויה מפחידה ומזיקה, גם פיזית וגם נפשית. במקרה בו אדם ניזוק כתוצאה מכלב יכול ויהיה זכאי לפיצוי בהתאם לפקודת הנזיקין. במאמר זה, נעבור על היסודות הדנים בנושא בפקודת הנזיקין וכיצד היא מסייעת לנפגעים

פקודת הנזיקין – סעיף 41 א' לפקודה

במקרה של נשיכת כלב, הפקודה, בסעיף 41 א' מגדירה את האחריות של בעל הכלב לנזק שנגרם. זה כולל נזק פיזי, נפשי, ואף הוצאות רפואיות ואחרות שנגרמו כתוצאה מהנשיכה.

זכויות ופיצויים לנפגעים

נפגעי נשיכת כלב זכאים למגוון פיצויים, כולל פיצויים עבור הוצאות רפואיות, אבדן הכנסה במידה והנשיכה גרמה לאי-יכולת לעבוד באופן זמני או קבוע, וכאב וסבל. הזכות לפיצוי תלויה בנסיבות המקרה ובנסיבות המקרה על הנזקים השונים שנגרמו בעניינו של הנפגע הספציפי.

בשונה מהכלל הנהוג בדין, המוציא מחברו עליו הראיה, במקרה של היזק כתוצאה מכלב בחר המחוקק להטיל אחריות חמורה ובמקרה שכזה בעל הכלב, או המחזיק בו, חייבים לפצות את הנפגע.

חבותם לפצות את הנפגע הינה נתונה כאמור, אולם, בעל הכלב או המחזיק בו יכולים לטעון לאחת מההגנות הקבועות בסעיף 41 ב' וככל ויוכיחו כי ההגנה מתקיימת בעניינם לא יהיו חבים הם בתשלום הפיצויים לנפגע.

כיצד לפעול לאחר נשיכת כלב?

לאחר נשיכת כלב, חשוב לפעול מיד ולקבל טיפול רפואי. כמו כן, מומלץ לתעד היטב את המקרה, כולל תצלומים של הפציעות ופרטים מבעל הכלב, אישור חסינוים, רישון במאגר, פרטים מזהים אם ישנם. לאחר מכן, חשוב לפנות לעורך דין מומחה בתחום הנזיקין, שיכול לסייע בהבטחת כל הזכויות והפיצויים המגיעים לנפגע.

סיכום

ניזוקים כתוצאה מנשיכת כלב אינם צריכים להתמודד לבד עם ההשלכות של האירוע. ההבנה והיישום של פקודת הנזיקין יכולים להבטיח שהם יקבלו את הפיצוי המגיע להם.